Månedens Urt

Britt Søndergaard præsenterer Månedens Urt

Månedens urt: Jordskok

Publiceret af Britt Søndergaard d. 4. november 2015

jordskokker
tilhører Asteraceaefamilien og er således langt ude i familie med havesalat og skorzonerrod. Det kan man svagt fornemme, hvis man ser blomsten på en af de jordskoksorter, der blomstrer. Det nære slægtskab med solsikken fornægter sig heller ikke, når jordskokkens stængler løber i vejret.

Læs mere

Månedens urt: Carob

Publiceret af Trine Vesteraa d. 5. oktober 2015

carob
Oktober måneds urt er inspireret af efterårets yogaferie her på Kreta - se www.meditativyoga.net - hvor flere af os har både plukket og smagt carob for første gang. Da carob er velegnet til forskellige yogisnacks, men (endnu) ikke er at finde i min urtebog, balance med urter, en yogi's husapotek, så har vi i denne måned en gæsteredaktør Trine Vesteraa, der skriver

Læs mere

Månedens urt: Brombær

Publiceret af Britt Søndergaard d. 10. september 2015

brombr
hører til rosenfamilien (Rosaceae) og omfatter forskellige småarter. Den vilde brombær, der kendes fra hegn og krat, hedder Rubus fruticosus. Af dyrkede arter kan nævnes den tornbærende Rubus procerus og den tornløse Rubus laciniatus.

Læs mere

Månedens urt: Blomme

Publiceret af Britt Søndergaard d. 8. august 2015

blommer
August måneds frugt er blommer, der almindeligvis er modne for længst. Men alting er pga den kølige sommer senere på den i år og det har været svært at vælge månedens urt i forhold til den forandrede modningstid. I år har det været så koldt i frugttræernes blomstringstid, at der er færre bær og frugter og de kommer alle senere og modnes lang tid efter normalen...

Læs mere

Månedens urt: Hindbær

Publiceret af Britt Søndergaard d. 14. juli 2015

hindbr
virker mod smerter i forbindelse med galdelidelser og er gode for fordøjelsen. Gravide kvinder får ofte at vide, at de skal drikke hindbær-te, men er usikre på, hvordan de skal gøre. Den bør indtages de sidste tre måneder af graviditeten for at udvide og afslappe livmoderen, hvilket vil hjælpe til at gøre fødslen lettere.

Læs mere

Månedens urt: Jordbær

Publiceret af Britt Søndergaard d. 8. juni 2015

jordbr
er én af bedste C-vitaminkilder, der findes og det forstærker yderligere effekten af det høje jern- og kalciumindhold. Kombinationen virker stærk udrensende og basedannende og bærret må generelt betragtes som en energibombe.

Læs mere

Månedens urt: Brændenælde

Publiceret af Britt Søndergaard d. 7. maj 2015

Urticadioica001
vokser overalt og er af vores fineste lægeplanter. Den er så stærk som medicin, at selv vikingerne dyrkede den i deres køkkenhaver og brugte desuden de stærke plantestængler til fremstilling af tøj.

Læs mere

Månedens urt: Gulerod

Publiceret af Britt Søndergaard d. 9. april 2015

gulerod
er en utrolig rig kilde til betacaroten, forstadiet til A-vitamin, som holder huden glat og smidig og er én af de vigtigste antioxidanter.

Læs mere

Månedens urt: pastinak

Publiceret af Britt Søndergaard d. 9. marts 2015

pastinak1000
hvor Pastinaka er et gammelt latinsk udtryk for en spiselig rod, mens sativa betyder sået eller dyrket.

Læs mere

Månedens urt: peberrod

Publiceret af Britt Søndergaard d. 9. februar 2015

peberrod uskarp
hører til i sennepsfamilien og er hjemmehørende i Sydøstasien. Den dyrkes vidt omkring for sin skarpe, kødfulde rod.

Læs mere

1 2 3