Yogatyper

Her kan du få et overblik over de mange yogatyper, og finde inspiration til at vælge den bedste for dig, alt efter om du vil brænde energi af, eller finde ro i dig selv.

Acroyoga

Acroyogaen blev udviklet af 2003 af amerikanerne Jason Nemer og Jenny Sauer-Klein. Acroyoga er en sammensat form for yoga, der er stykket sammen af yogaens åndelighed, thai-massage og den dynamiske kraft i akrobatik.

Læs Mere

Anusarayoga

Anusarayogaen er udviklet af amerikaneren John Friend i 1997. Anusara betyder at følge hjertet, at være i flow og at bevæge sig med ynde.

Læs Mere

AshtangaLæs Mere

Bikramyoga

Bikramyoga er en form for Hathayoga, der kom frem i begyndelsen af 1960’erne. I Bikramyoga udføres en hel specifik serie på 26 øvelser i et lokale med 40 graders fugtig varme.

Læs Mere

Chakrayoga

Chakra er sanskrit og betyder oprindeligt hjul eller cirkel. I chakratanken har ordet fået betydningen 'livshjul'. De syv chakraer er placeret langs rygraden, og hvert enkelt chakra har sin egen kraft og er samtidig afhængig af de øvrige chakraer, som de er forbundet til. Chakraerne omtales også som psykiske centre.

Læs Mere

Dynamic Yoga

Dynamic Yoga tager udgangspunkt din indre sanseoplevelse og undervises som et blidt vinyasa flow.

Læs Mere

Hathayoga

Hathayoga er nok den mest kendte form for yoga. Hathayoga blev introduceret i 1500-tallets Indien af Yogi Swatmarama. Mange moderne skoler i Hathayoga stammer fra den Indiske skole i Sri Tirumalai Krishnamacharya.

Læs Mere

Iyengar-yoga

iyengar

Denne type yoga har fået sin navn efter sin ophavsmand B.K.S. Iyengar. Yogaformen udspringer af den klassiske Hatha-yoga, og fokus er på at udføre hver enkelt stilling korrekt.

Læs Mere

Kundaliniyoga

Kundaliniyoga er udviklet i nord Indien og Tibet og har rødder 4000 – 5000 år tilbage i tiden. Kundeliniyogaen kom til vesten i 1960´erne, hvor den også var meget populær. Kundalini betyder livskraft – en livskraft som findes i os alle.

Læs Mere

Pauseyoga

Pauseyoga - et dansk initiativ.

Læs Mere

Satyananda-yoga

Satyanandayoga har fået sit navn efter Swami Satyananda, som startede en af verdens største yogaskoler i 1963: Bihar School of Yoga. Yogaformen udspringer af den klassiske yoga, som den har været praktiseret i flere tusind år i Indien.

Læs Mere

Sivanandayoga

Sivanandayoga er en yogaform, der blev grundlagt i 1957 at Swami Vishnu Devananda, som oprindeligt havde været lærling hos Swami Sivananda – en af Indiens meget kendte og hellige mænd.

Læs Mere

Svaroopayoga

Svaroopayogaens grundlæggere er Rama Berch, en amerikaner der er uddannet i flere forskellige yogastilarter og af flere forskellige lærere. Filosofisk hører Svaroopayogaen hjemme i den tantriske tradition. Svaroopayoga er terapeutisk Hathayoga med fokus på rygraden.

Læs Mere

TriYoga

 

Læs Mere

Vinyasayoga/Poweryoga

I midten af 1990’erne begyndte træningscentre at bruge ordet poweryoga. Ordet var egentlig et forsøg på at gøre Astangayogaen mere tilgængelig, og i dag er poweryoga da også den mest almindelige form for yoga i fitnesscentrene.

Læs Mere

Viryayoga

Viryayoga er udviklet af yogalærerne Josephine Selander og Malin Flinck. På sanskrit betyder Virya; entusiasme, energi og kraft. Tanken med Viryayoga er da også, at den skal give eleverne kraft og energi.

Læs Mere

Yinyoga

Yinyoga er ofte en mentalt stærk oplevelse. Det er en meget meditativ og indadvendt yogaform, som er rettet meget mod at påvirke bindevæv, led og ligamenterne i kroppen. Øvelserne udføres med afslappede muskler og stillingerne holdes ofte i 3-5 minutter.

Læs Mere

Kommentarer